04_banner_tecaj 2.jpg

Karierni center za mlade - Karierni plac

karierni plac_edited.jpg
EU_socialni sklad1.png
mdszz cb.png

KARIERNI CENTER ZA MLADE – KARIERNI PLAC

Odgovor na vprašanje kaj boš, ko boš velik, ni več tako preprost. Zaradi hitrih sprememb in dinamičnega trga dela je potrebno že danes misliti na jutri. Predvsem pa je potrebno začeti delati na področju karierne orientacije že v nižjih razredih osnovne šole in jo kontinuirano izvajati tekom celotnega osnovnošolskega in srednješolskega obdobja.

Karierna orientacija predstavlja pomemben dejavnik pri odločanju učenca ali dijaka. Na poti raziskovanja samega sebe in realnih želja je usmeritev pri mladostniku dobrodošla. Zato je podpora učencem in dijakom, kot so spodbujanje spoznavanja sebe, raziskovanje področij, interesov, močnih kompetenc in omogočanje učenja o tem, kako lahko iščejo informacije, raziskujejo, načrtujejo cilje in aktivnosti, zelo pomembna.

Vse našteto nudimo mladim od 6. do 19. leta v Kariernem centru za mlade Kariernem Placu, tako v obliki skupinskih aktivnosti kot tudi v okviru individualnih svetovanj.

Posamezne aktivnosti kariernega centra za mlade so namenjene tudi staršem in svetovalnim/strokovnim delavcem osnovnih in srednjih šol za boljšo pomoč mladim pri nadaljnjih kariernih odločitvah.

Več o AKTIVNOSTIH KARIERNEGA PLACA si preberite v našem KATALOGU.

 

Karierni Plac se ponaša s štirimi Ambasadorji poklicev. To so uspešni in znani obrazi, ki so navdih vsem nam …

  • “Youtuberka”, vlogerka Eva OstroKljun, ki v svojih video vsebinah zabava z duhovitimi skeči in nudi ustvarjalne nasvete, vodi pa tudi podjetje Fuldoro, ki skrbi za animacije otrok, tematske otroške zabave, interaktivne delavnice, gledališko dejavnost otrok, počitniško varstvo …

  • Rok Terkaj (TRKAJ) – priljubljeni raper, pisec besedil, novinar, popotnik, dvakratni slovenski zmagovalec v freestyle battlu, goreč zaščitnik živali in univerzitetni diplomirani teolog …

  • Jaka Mankoč – zmagovalec kuharskega šova MasterChef Slovenija 2018

  • Mitja Mežnar – nekdanji smučarski skakalec, olimpijec, ki je ob športni karierni redno doštudiral in po končani tekmovalni poti uspešno vstopil na trg dela.

 

Karierni Plac na spletu:

Spletni portal za karierno orientacijo: vabljeni, da obiščete www.karierniplac.si.

 

Všečkajte našo FB stran in obveščeni boste o zanimivih dogodkih in predavanjih Kariernega placa, poklicih prihodnosti, informacijah lokalnih delodajalcev, možnostih individualnega testiranja in svetovanja. Vse aktivnosti so brezplačne!

 

INFORMIRANJE, SVETOVANJE IN VSE DRUGE AKTIVNOSTI KARIERNEGA CENTRA ZA MLADE SO ZA UDELEŽENCE BREZPLAČNE.

 

V Kariernem Placu vas bosta z veseljem sprejeli Anja Nemec in Mojca Špacapan, ki ju lahko kontaktirate tudi po telefonu 031 681 164 ali 05 335 31 13 in po elektronski pošti anja.nemec@lung.si ali mojca.spacapan@lung.si.

 

JAVNI POZIV: Povabilo k sodelovanju na področju karierne orientacije 2021

JAVNI POZIV: Povabilo k sodelovanju na področju karierne orientacije 2022

mladi 2.jpg

Karierni center
za mlade -  Karierni plac